Den usynlige stien

Om Anne Kampmanns billedverden, av Terje Nordby

Skogen representerte inntil nylig den uoversiktlige og livsfarlige sivilisasjonens utmark, det tilsynelatende uendelige villniss der mennesket er nådeløst utlevert og ingen voksen eller gud passer på. Naturlover, haglstormer, tordenvær og ville dyr lar seg ikke regulere, de gjør som de vil.

... Les mer


Ulvesanger - stille stier

Forord til katalog fra ustilling i Kunstbanken 2004, av Marianne Bech

Anne Kampmanns billedverden er en form for skabelsesberetning. Landskaber med vide udsyn eller dunkle skovstrækninger – befolket med dyr og med mennesker. Øjets faste holdepunkt er ofte horisonten der skiller himmel og jord – men indimellem standser stjernehimlen eller den mørke skov blikket, og lader én ane konturerne af noget i det dybe mørke.


... Les mer


Et sted uten tid

av Trond Borgen

"Det dypeste sjikt vi kan nå i vår utforskning av det ubevisste, er det hvor mennesket ikke lenger er et avgrenset enkeltvesen, men hvor det utvider seg og smelter sammen med menneskehetens vesen... med det som er felles for oss alle." I sine Tavistock-forelesninger peker C.G. Jung på dette kollektive ubevisste som en bærer av opprinnelige bilder - mytologiske grunnmønstre som danner arketypiske forestillinger.


... Les mer